Pacific Quay

Residential

Client: Cala Homes

Location: Glasgow

OOBE was commissioned to design a landscape that would provide a relaxed and social space for residents and visitors to the Pacific Quay Development.

The aim of the development was to create a unique character that reflects the heritage of its setting. The landscape and planting design supports this across the public spaces and streets with the use of low maintenance structured planting. Desire lines are used across the site to portray the historic relevance.

Pacific quay landscape
Pacific quay landscape

Keeping the historic context of the site

The central space is designed around reconnecting the city of Glasgow with Festival Park and beyond. This space, where existing and proposed paths meet, create a sense of arrival and provide a meeting and gathering point for passers-by, visitors and residents.

By keeping this central space open, well lit and populated with seating opportunities, it creates a flexible core for a range of events including street activities including informal play, local market stalls and community performances.

A public realm catalyst has been created for a new community, providing unique character to the development. By creating key public spaces allows for in-built flexibility for a variety of events where the new community and the surrounding neighbourhood meet.


Some of our recent projects